In de Staat van Geluk

Op 26 mei gaan we in première! Kaartjes koop je hier.

staat van geluk3

Ieder mens is een uniek wezen. | uit: We zijn nog nooit zo Romantisch geweest, Hans Kennepohl
Acht jonge acteurs spelen onder regie van Jan Hulst de Nederlandse première van muziektheaterstuk In the Republic of Happiness (2012) van Martin Crimp (Groot-Brittannië, 1956). In de Staat van Geluk is een naargeestige tekst, met de nadruk op naar en geestig, over de eisen die we stellen aan onszelf en aan het leven.
Een familie komt met kerst bijeen. Twee tienerdochters kibbelen over ongewenste zwangerschap, oma vertelt over opa’s pornoblaadje, pa is misselijk, opa laat zijn pillen vallen en moeder probeert de sfeer goed te houden: een standaard kerst. De feestvreugde wordt bedorven door het plotselinge opduiken van Oom Bob en zijn vriendin Madeleine. Dit mondt uit in een belijdenis van de vrijheden van het individu en een vlucht naar de Staat van Geluk. Een muziektheatervoorstelling over het wezen van menselijke wezens.
In de Staat van Geluk is de zesde voorstelling van het jaarlijkse samenwerkingsproject tussen Toneelgroep Oostpool en ArtEZ Toneelschool. Voor het publiek is het de gelegenheid kennis te maken met een jonge generatie acteurs, voor hen de kans zich te laten zien en samen te werken met een jonge, talentvolle regisseur. Andere voorstellingen uit deze serie zijn onder andere You can Jump (2014), Stormvogels (2013) en Angels in America (2011).

Over de regisseur

Jan Hulst (Frascati Producties) neemt in zijn voorstellingen de gevoelswereld binnenin de mens even serieus als de veranderende sociaal-politieke wereld buiten de mens. Met componist Kasper Tarenskeen maakt hij toneelvoorstellingen waarin muziek een cruciaal samenspel aangaat met de tekst. Het zijn hedendaagse melodrama’s in een continu mislukkende poging niet cynisch te zijn. ‘Dit keer wordt het heel oprecht’, aldus Hulst.
regie Jan Hulst | Tekst Martin Crimp | met Valentijn Benard, Ruben de Goede, Tessa Jonge Poerink, Laurien van Rijswijk, Whitney Sawyer, Karlijn van der Schaaf, Tim Schmidt en Niki Verkaar | Vertaling Valentijn Benard | Coaching Marcus Azzini | Dramaturgie Fanne Boland | Coproducent ArtEZ | Muziek Roald van Oosten, Kasper Tarenskeen Kostuums Femke van Neerven | Vormgeving Jan Hulst, Janne Sterke (advies) | Lichtontwerp Wiel Coopmans | Techniek Wiel Coopmans

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s